Arla Foods i Jönköping investerar i ny ångtvätt från Euromaskin.

arla foods.jpg Ångtvätten som investerats kommer ifrån Italienska REA Steam Cleaning S.r.l. Ångtvätten är av modell ”Special 2” med tillhörande vakuumsug och diverse verktyg. Det finns många fördelar med en ångtvätt och det är bland annat att inga kemikalier behövs och bakterier och virus elimineras. Den är även miljövänlig, djuprengörande och avlägsnar oönskade lukter.

Ångtvätten passar bra till flera olika typer av företag inom livsmedelsbranschen, storkök, restauranger och sjukhus. Men även för industri och verkstäder med speciallösningar för tvätt av wire, rör och profiler, plåt, transportbanor, motortvätt och smörjgropar.

- Vi kommer ha stor nytta av ångtvätten, med 150°C vid munstycket löser det upp svåra fläckar samt tar bort bakterier och virus. Svåra fläckar som juice eller liknade kan vara svåra att få bort men med ångtvätten är det inga problem. En stor fördel är också vattenförbrukningen med endast 0,5L/min i jämförelse med en normal högtryckstvätt som ligger på ca 19L/min, säger Ola Allvin, PTU chef på Arla Foods.

Tvätten kommer att användas till en början i vårt kyllager och på diverse transportbanor, men förhoppningen är att vi skall använda den på alla våra avdelningar säger Ola.