ANCA - Nytt varumärke hos oss

Euromaskin och ANCA samarbetar för att serva svenska verktygstillverkare

Euromaskin, en mångårig partner för den svenska industrin och med nästan 40 år som levererar tillverkningsteknikutrustning till tillverkare, är ANCAs nya försäljningspartner i Sverige. Euromaskin med huvudkontor i Jönköping lägger till ANCA: s ledande verktygstillverkningslösning till sin portfölj av avancerade metallbearbetningsmaskiner och industritvättar. Uppdraget, enligt båda parter, är att förstärka ANCAs närvaro i Sverige och introducera möjligheterna inom verktygsslipning, slipning och automatisering för nya kunder från redskapstillverkning, träbearbetning och medicinsk industri. De första gemensamma evenemangen planeras redan i början av 2022.

Mattias Peterzon, försäljningschef på Euromaskin, förklarar bakgrunden till samarbetet:
”Euromaskin har alltid gjort det möjligt för tillverkare att ta sig an krävande applikationer och produktionsuppgifter. I vårt utbud av lösningar täcker vi verktygsmaskiner för tillverkning av delar av olika teknologier och vi har alltid vetat att verktyg spelar en viktig roll. ANCA har visat vägen inom verktygstillverkningsteknik i över fyra decennier och kommer att spela en viktig roll i vårt omfattande utbud. Som ett exempel, deras nya, banbrytande lösning för tillverkning av skärverktyg passar mycket väl med kuggtillverkningsmaskiner i vår portfölj.”

Martin Winterstein, försäljningschef Europa på ANCA, förklarar matchningen och tillkännager de första initiativen: "Med sin expertis inom tillverkningsprocesser, teknologier och sin djupa kunskap om den svenska industrin är Euromaskin en perfekt partner. Vi vet att det finns en stor efterfrågan på metallbearbetning, träbearbetning och medicinska verktyg som vi är angelägna om att erbjuda. Redan i februari 2022 planerar vi att presentera vår skiving-lösning med vår GCX-maskin live i Jönköping.”

ANCA Europe:

ANCA är en av världens ledande tillverkare av CNC-verktygsslipmaskiner. Företaget grundades 1974 i Melbourne, Australien, där det fortfarande har sitt globala huvudkontor. ANCA Europe har ett teknologicenter i Weinheim, Tyskland, samt ett dotterbolag i Coventry, Storbritannien, med expertteam för service och försäljning, applikationsteknik, kundutbildning, drift, ingenjörskonst, ekonomi och administration. Kunddemonstrationer, kundacceptanstest och evenemang hålls regelbundet på Weinheim Technology Center. ANCA har även sälj- och serviceteam i Polen, Frankrike, Italien och Turkiet, samt distributörer i Spanien, Ryssland, Schweiz, Israel, Sverige och andra viktiga europeiska länder. Alla våra platser finns här: https://machines.anca.com/Contact

ANCA CNC-slipmaskiner används för att producera precisionsskärverktyg och komponenter i ett brett spektrum av konkurrensutsatta industrier, inklusive skärverktygstillverkare, träbearbetning, fordon, flyg, elektronik och medicin.